“SUPERHEROJI MASKE NOSE ISPOD OČIJU”

…akcija je kompanije Hemofarm koja nam je uručila vrijednu donaciju zaštitne opreme.

U navedenoj akciji tokom dva mjeseca dio sredstava od prodaje probiotika izdvajao se za nabavku zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama u BiH, arezultirala je kupovinom 2.800 zaštitnih odijela, 17.300 FFP2 maski i druge opreme u vrijednosti od 39.000 KM za deset zdravstvenih ustanova u BiH, među kojima je i naša Bolnica.

Koristimo priliku da se srdačno zahvalimo kompaniji Hemofarm, koja je pokazala svoju društvenu odgovornost, te čija donacija će mnogo značiti našem medicinskom osoblju, koji neumorno, već skoro godinu dana, vode borbu za svaki udah naših hospitalizovanih pacijenata. Ne smijemo zaboraviti i naše spremačice, koje su, takođe, cijeli ovaj period na prvoj liniji odbrane od virusa korona.

“Mi smo, kao domaća kompanija i dio zdravstvenog sistema u ovu priču ušli iz potrebe za doprinosom zajednici kako bismo smanjili pritisak na zdravstvene radnike nabavkom dodatne zaštitne opreme, ali i podizanjem svijesti građana o važnosti nošenja maski”, rekao je Saša Urošević, direktor kompanije Hemofarm Banjaluka.

Akcija koju sprovodi „Hemofarm“ takođe pokušava podići svijest svakog pojedinca da shvati kolika je važnost poštovanja preporuka epidemiologa i drugih nadležnih organa koje se odnose na nošenje maski, fizičku distancu, održavanje higijene i jačanje imuniteta”, rekao je Gajić.