NAJKOMPLIKOVANIJE GINEKOLOŠKO-ONKOLOŠKE OPERACIJE IZVODE SE U JZU BOLNICA TREBINJE, ZAHVALJUJUĆI PRIM. DR PETRU NOVAKOVIĆU

U protekla dva dana prim. dr Petar Novaković izvršio je dva izuzetno komplikovana, radikalna operativna zahvata, a koji se inače rade u kliničkim centrima, odnosno podliježu tercijarnom nivou zdravstvene zaštite. Dvije naše sugrađanke, srednje i starije životne dobi, uspješno su operisane i osjećaju se dobro.

Dolaskom doktora Novakovića dobijamo višestruko. Najznačajnije je to što pacijentkinje iz istočne Hercegovine ne moraju više odlazitiu udaljene zdravstvene centre radi problematike operativnog rješavanja dobroćudnih i zloćudnih tumora jajnika i materice, što predstavlja izuzetno olakšavajuću psihofizičku okolnost za pacijentkinje u takvom stanju.

Primarijus Novaković, koji ima preko 30 godina radnog iskustva na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, sarađuje sa našom ustanovom već tri godine, gdje je za dva i po mjeseca efektivnog radaizvršio preko 50 operativnih zahvata, od čega je čak 40 njih iz oblasti onkološke hirurgije. Sve operacije izvedene su uspješno, što dokazuje histološka analiza koja je jedini parametar uspješnosti.

Doktor napominje kako mu je uvijek iznova drago doći u Hercegovinu, u Trebinje jer ga podsjeća na njegov rodni kraj, a prvenstveno mu je drago što može pomoći u liječenju i zdravstvenoj zaštiti brojnih pacijentkinja koje nažalost vode bitku s teškom bolešću.

Drago nam je što  imamo priliku sarađivati sa eminentnim stručnjakom iz ove oblasti, a koji će i u narednom periodu, na obostrano zadovoljstvo, ordinirati u našoj ustanovi.